استانبول بزرگترین شهر ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی این کشور است. جاذبه های گردشگری استانبول آنچنان گسترده و جذاب است که باید فکر بازدید از همهی آنها در چند روز را از ذهنتان بیرون کنید!. چرا که تا مدتها میتوانید برای دیدن تمامی جاذبه های گردشگری استانبول، برنامه ریزی کرده و لذت فوق العاده ای را نصیب خود و همراهانتان کنید. این شهر در کنار دریای مرمره و تنگه بسفر قرار گرفته است. بدین معنی که استانبول تنها شهری است که قسمتی از آن در آسیا و قسمت دیگر آن در اروپا واقع شده است. و به وسیله پل بسفر که خود از جاذبه های گردشگری استانبول است، به یکدیگر متصل شده اند.
این شهر بزرگ و تاریخی در سال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا انتخاب شده است و با وجود جاذبه های گردشگری فراوان استانبول، رتبه سوم گردشگری خارجی را در جهان دارد. استانبول در گذشته با نام های گوناگونی از جمله : بیزانتیوم، استیمبول، کنستانتینوپل، قسطنطنیه و … شناخته می شده است. در ادامه با ما در در ناب هاوس همراه باشید تا با جاذبه های گردشگری استانبول بیشتر آشنا شویم.
پیشینه تاریخی و جاذبه های گردشگری استانبول
در طول قرون متمادی، شهر استانبول توسط امپراطوریهای رومی بعنوان یکی از کلانشهرهای بزرگ جهان برای مقر فرماندهی انتخاب شده است. بایستی بدانید که این شهر بعنوان مستعمره بیزانس در حدود 1000 سال قبل از میلاد تاسیس شد و به پایتخت بزرگ امپراتوری بیزانس در قسطنطنیه تبدیل گشت. بطوریکه پس از پیروزی عثمانیها بر این شهر، بازهم جایگاه باشکوه خود را به عنوان قلب امپراتوری آنها حفظ کرد.
این شهر (که پس از تأسیس جمهوری ترکیه به طور رسمی به استانبول تغییر نام یافت)، مملو از بقایای باشکوهی از تاریخ طولانی و درخشان خود میباشد. باید گفت که جاذبه های گردشگری استانبول آنقدر هیجانانگیز و متنوع است که میتواند حتی بیحوصله ترین بازدید کننده را نیز تحت تأثیر خود قرار دهد.
علاوه بر چهار مکان اصلی (مسجد ایاصوفیه، کاخ توپکاپی، مسجد ابی و بازار بزرگ)، استانبول دارای مناظر جذاب و طبیعی بینظیری همچون تنگه و پل بسفر است. بنابراین قطعاَ نیاز است که زمان کافی را برای گشت و گذار در جاذبه های گردشگری و سایر مناظر خیرهکننده اطراف شهر اختصاص دهید. بنابراین سفر خود را با لیست بهترین جاذبه های گردشگری استانبول برنامه ریزی کنید.
همانطور که عنوان شد، جاذبه های گردشگری استانبول بسیار زیاد است؛ بسیــــــــــــار زیـــــــــــــاد. از مساجد و کاخها گرفته تا موزهها، جلذبه های طبیعی و بازارهای تاریخی که همگی در طول سال پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر دنیا میباشند. بیشتر این جاذبه های گردشگری استانبول در اطراف منطقه سلطان احمد قرار گرفتهاند. اما مناطق بی اوغلو و تکسیم هم جذابیتهای گردشگری و توریستی فراوانی دارند. همچنین پیشنهاد میکنیم از بازارهای استانبول دیدن کنید و سوغاتی بخرید. و یا حتی به یکی از حمامهای ترک بروید و از ماساژ لذت ببرید.
مسجد ایاصوفیه استانبول
مسجد ایاصوفیه که در گذشته حاجیا صوفیا خوانده می شد، یکی از مشهورترین و باصلابت ترین جاذبه های گردشگری استانبول بشمار میرود. این بنای باشکوه در طول تاریخ خود، امپراطوری های مختلفی را دیده است. بطوریکه مسجد ایاصوفیه در ابتدا کلیسا بوده و در سال 537 میلادی توسط امپراطور بیزانس، ژوستین یکم ساخته شده است.
ایاصوفیه به مدت 6 قرن و تا قرن 12 میلادی به عنوان کلیسای کاتولیک رمی به حساب می آمد. اما در قرن پانزدهم توسط معمار چیره دست عثمانی “سینان”، به مسجدی باشکوه تبدیل شد. چه مسجد، چه کلیسا و چه موزه؛ ایاصوفیه هرچه که باشد، به عنوان یکی از محبوب ترین بناهای تاریخی استانبول باقی مانده است.
معماری مسجد ایاصوفیه؛ شکوه هنر بیزانس
مسجد ایاصوفیه به عنوان یک معماری پیشگام از اوج دوره هنر بیزانس شناخته میشود. البته که در ابتدا به عنوان کلیسای ایاصوفیه ساخته شده است. از سال 1935 این بنا به عنوان موزه ایاصوفیه استانبول مورد استفاده عموم قرار گرفته است. ارتفاع گنبد ایاصوفیه از زمین پنجاه و پنج متر است و چهل پنجره روی گنبد قرار گرفته است. چهل پنجره ای که همواره میتواند علاوه بر وارد آوردن نورهای طبیعی به درون بنا، چشمهایتان را نیز به خود میخکوب کند.
همچنین این بنا دارای 9 در و 107 ستون است. مسجد ایاصوفیه درواقع ترکیبی از شاهکار دوران بیزانس و سپس بازسازی های جانانه و هنرمندانه امپراطوری عثمانیهاست. از همین رو به عنوان مهم ترین نماد ترکیه معرفی شده و بین ادیان اسلام و مسیحیت پیوند ایجاد میکند. عمق گنبد ایاصوفیه ۱۸ متر و قطر آن ۳۳ متر (به اضافه دو نیم گنبد) است. مسجد ایاصوفیه در طولانیترین بخش خود، دارای طول ۸۲ متری و عرضی ۷۳ متری است که نشان از جلال و شکوه آن دارد.
گفته شده است که وقتی امپراتور بیزانس یوستینیان برای اولین بار در سال536 میلادی وارد کلیسای تمام شده خود شد، فریاد زد که: “جلال بر خدا؛ که من شایسته چنین کاری شناخته شده ام.” اوه سلیمان، من از تو پیشی گرفتم!!!” . اظهارات سرسام آور امپراطور به جهان در مورد ثروت و توانایی فنی امپراتوری خود بود. از گذشته گفته شده که این منطقه در اطراف تاج و تخت امپراتور در کلیسا، مرکز رسمی جهان شناخته میشد.
آدرس: منطقه سلطان احمد, میدان ایاصوفیه
کاخ (قلعه) توپکاپی
«توپکاپی سرای» یا همان قصر توپکاپی، در قرن پانزدهم میلادی توسط سلطان محمد فاتح عثمانی ساخته شده است. جالب است بدانید که سلطان محمد تا سال 1481 در این کاخ زندگی میکرده است. بنابراین میتوان انتظار داشت که این کاخ تا چه حد میتواند باشکوه و زیبا باشد. از شکوه و وسعت کاخ توپکاپی همین بس که دیوارههای پیرامونش، ۵ کیلومتر طول داشته و مساحت داخلی آن (در زمان احداث) 700هزار مترمربع بوده است. البته امروزه فقط 80هزار مترمربع از مساحت آن (پس از چندین بازسازی و تغییر کاربری) باقی مانده است.
کاخ توپکاپی در محل اتصال تنگه بسفر و دریای مرمره و خلیج شاخ طلایی واقع شده است. در گذشته این کاخ محل زندگی سلاطین عثمانی بوده و باغ بسیار باشکوهی نیز در آن وجود دارد. معروفترین قسمت قلعه توپکاپی، بخشی به نام حرمسرا است که سلطان و خانواده اش در این قسمت زندگی می کرده اند. گفته میشود در اوج سلطنت سلطان محمد، بیش از 400 زن در این حرمسرا زندگی می کردهاند.
با عبور از میان آشپزخانه به تالار باشکوه کاخ خواهید رسید. بخش بعدی این بنا شامل اتاقهای مخصوص سلطان میباشد. مجموعهای ارزشمند از لوازم پیامبر اسلام و گنجینه سلطنتی در اتاقی محافظت شده در این بخش نگهداری میگردد. البته در بخشهای دیگر کاخ توپکاپی، اشیاء بسیار ارزشمند دیگری همچون: خنجر توپقاپی، الماس 86 قیراطی خارق العاده، مجسمع تعمید، چند تخت سلطنت باشکوه و … نیز قرار دارد.
معماری کاخ توپکاپی
میتوان گفت که کاخ توپکاپی علاوه بر اینکه از بعد معماری یکی از جاذبههای گردشگری استانبول بشمار میرود، بلحاظ وجود گنجینهای از اشیای گرانبها نیز مورد توجه قرار گرفته است. کاخی که به راستی، نمایشی خیره کننده از هنر اسلامی میباشد. علاوه بر موارد فوق، حیاطهای مجلل قصر توپکاپی نیز با کاشی کاری پیچیدهی دستی جلب توجه میکند. این حیاط، اتاقهای تزئین شده زیبایی را بهم پیوند داده و نهایتاَ همه به دیوارها و برجهای برجسته محصور شدهاند.
از نکات جالب توجه در این جاذبه گردشگری استانبول، وجود سه عیان زیباست. اولین عیان و مشهورترین آنها حرمسرای توپکاپی (محل اسکان زنان صیغهای و فرزندان سلطان) هستند. عیان دوم، جاییست که میتوانید از طریق آشپزخانههای وسیع کاخ قدم بزنید و نهایتاَ در فضای خیره کننده اتاق شورای شاهنشاهی بایستید. آرایههای معماری، ستونهای زیبا، لوسترهای دیدنی، تزئینات متنوع، طلاکوبیها و لوازم شاهانه و هرآنچه از یک زیبایی تمام نشدنی مدنظر دارید را میتوانید در این فضا مشاهده کنید!!
همچنین عیان سوم که شامل اتاقهای شخصی سلطان بود. اتاقهای زیبایی که خود به مانند یک سرسرای اصلی، زیبا، تزئین شده و مجلل میباشند. عیان سوم همچنین مجموعهای چشمگیر از یادگارهای حضرت محمد(ص) را در اتاق حافظ مقدس به نمایش میگذارد. این عیان کاخ توپاپی، شامل خزانه داری امپراطوری نیز میشد. جایی که شما با یک انبار اشیای طلای پرزرق و برق و سنگهای قیمتی که چشمهای شما را برق میاندازد، روبرو خواهید شد. بدونشک برای دیدن تمامی بناها و ساختمانهای کاخ توپکاپی، حداقل به نیم روز زمان نیاز دارید.
آدرس کاخ توپکاپی: جاده بابی هومایون، پارک گلخانه
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی
مسجد سلطان احمد در زمان سلطنت سلطان احمد در استانبول بنا شده است. این مسجد یکی از زیباترین مساجد جهان به حساب می آید که به مسجد آبی نیز شهرت دارد. مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) بین سال های 1609 تا 1616 ساخته شده است که پس از اتمام ساخت آن باعث ایجاد خشم در بین مسلمانان شد. زیرا مانند خانه خدا در مکه 6 مناره داشت. به همین دلیل منارهی هفتمی ساخته شد تا به این مخالفت ها پایان داده شود. در تزئینات داخلی مسجد از حدود 20هراز سفال ایزنیک آبی استفاده شده است. به دلیل استفاده از همین سفال ها است که این بنا به مسجد آبی شهرت یافته است.
البته برخی معتقدند که به دلیل قرارگرفتن این بنا در کنار پهنه وسیعی از چشم انداز دریا، نام آن به مسجد آبی شهرت یافته است که دور از ذهن به نظر می آید!!. هرچه که هست، مسجد سلطان احمد را بدون شک میتوان یکی از توریستی ترین جاذبه های گردشگری استانبول نامید. بنایی که از دوردست ها نیز میتواند صلابت خود را به رخ هر گردشگری بکشاند!
درواقع هدیه بزرگ معماری سلطان احمد اول به پایتخت خود این مسجد زیبا بود. کل جلوه بیرونی و تزئینات رنگی فضای داخلی، مسجد را به یکی از بهترین دستاوردهای معماری عثمانی تبدیل کرده است. به یاد داشته باشید که گشت و گذار در میان باغ های احداث شده بین مسجد آبی و آیاصوفیه، یک لذت واقعی برای هر گردشگری خواهد بود. احداث شده اند. بخصوص در هنگام غروب که صدای اذان در میان انبوهی از باغها، طنین انداز میشود.
معماری مسجد سلطان احمد استانبول
معمار مسجد آبی، «صدفکار آقامحمد» است که از شاگردان «سینان» معمار معروف ایاصوفیه به شمار میرود. مهمترین نکته در معماری مسجد سلطان احمد، وجود شش مناره باصلابت و چندین گنبد اصلی و فرعی است. منارههایی که با فرم آبشاری، از کنار گنبدهای موزون مسجد، قد برافراشتهاند. علاوه بر اینها، چندین نکتهی مهم دیگر در معماری مسجد سلطان احمد خودنمایی میکند:
- 260 پنجره!!ی این مسجد، تمامی نور طبیعی مورد نیاز فضای داخلی را تأمین میکند.
- علاوه بر 20هزار قطعه کاشی آیزنیک آبی، فضای داخلی مسجد سلطان احمد مملو از آرایههای معماری و تزئینات برگرفته از گیاهان و پترنهای انتزاعی و تذهیب مانند میباشد.
- شبستانها و حیاط این مجموعه نیز بسیار دلانگیز و عرفانی طراحی شده است.
- گفته میشود سلطان احمد قصد ساخت منارههایی از جنس طلا را داشته است. اما بدلیل زیاد بودن هزینهها، معمار مجموعه تصمیم میگیرد که با ساخت 6 مناره بلند، صلابت را برای معماری مسجد سلطان احمد به ارمغان بیاورد.
- عمارتی نیز با عنوان عمارت سلطان احمد عثمانی ساخته شده بود تا وی در آن به استراحت و راز و نیاز بپردازد.
- همچنین امروزه میتوانید انواع و اقسام نورپردازیهای زیبا را در ساعات شبانه، در مسجد آبی شاهد باشید.
درست در پشت مسجد آبی، بازار آراستا قرار دارد. مکانی عالی برای خرید با سوغاتیهای جذاب و باکیفیت. حتی اگر علاقهای به گشت و گذار ندارید، به موزه موزاییک Great Palace بروید که بین بازار آراستا و مسجد قرار گرفته است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سرمایه گذاری در ترکیه و خرید ملک، صفحه خرید ملک در استانبول را مشاهده کنید.
کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ باشکوه و زیبای دلمه باغچه (دولما باغچه) در سال 1854 به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شده است. تاثیر معماری اروپایی بر معماری امپراطوری عثمانی در قرن 19 در این بنا کاملا مشهود است. این کاخ پس از اتمام ساخت، جایگزین کاخ توپکاپی به عنوان محل اقامت سلاطین عثمانی شد.
کاخ دلمه باغچه بین سال های ۱۸۵۶ تا ۱۹۲۴ محل اقامت ۶ سلطان عثمانی بوده است و امروزه یکی از باشکوه ترین جاذبه های گردشگری استانبول به حساب می آید. نکته جالبی که در مورد این کاخ وجود دارد این است که پس از درگذشت آتاتورک تمامی ساعت های این کاخ بر روی 9:05 دقیقه متوقف شده اند.
همچنین جالب است بدانید که در تکمیل و بازسازی های کاخ دلمه باغچه، 31 پادشاه عثمانی نقش داشته اند. فضاها و مساحت این کاخ آنقدر زیاد است که کاربری های مختلفی همچون: کارگاه تولید شیشه، اتاق پرورش گیاهان، پادگان و فضاهای نظامی، داروخانه، حرمسرا، اتاقهای ولیعهد پادشاه، برج ساعت، چندین آشپزخانه بزرگ سلطنتی، فضاهای متعدد اداری، اصطبل ها، آسیاب آرد، مرغداری، کارکاه ریخته گری، گلخانه، اتاقهای بزرگ فرشبافی، و… در آن جای گرفته است.
معماری کاخ دلما باغچه (Dolmabahçe)
کاخ مجلل و آراسته دلما باغچه دارای معماری نئوکلاسیک بسیار سطح بالایی است. سبک معماری خاصی که نشان میدهد معماری غربی تا چه حد میتواند بر تفکرات سنتی پادشاهان عثمانی تأثیرگذار باشد. نمای این بنا به صورت کاملاَ متقارن و در اوج شکوه و جلال ساخته شده است. در باغ های این کاخ، انواع چشمه، حوضچه های زینتی و تخت گل شکوفه گذاری شده دیده میشود. فضای داخلی را، عناصر مختلف روکوکو، باروک، نئوکلاسیک و عثمانی با ترکیبی از لوسترهای کریستال ماموت، استفاده آزادانه از طلا، مبلمان به سبک فرانسوی و سقف های دیواری خیره کننده تشکیل میدهند.
جالب است بدانید که از سوی پادشاهان عثمانی، از کاخ دلما باغچه به عنوان اقامتگاه زمستانه و از کاخ بیلربی برای اقامت تابستانه استفاده میشد. فضاهای داخلی کاخ دلما باغچه سرشار از آرایه های معماری و گچبری های باشکوه است. همچنین وجود لوازم شاهانه متعدد، لوسترها و آویزهای جذاب و آینه های تزئین شده، همگی حکایت از یک طراحی سلطنتی و خیره کننده دارد.
می خواهید از شکوه کاخ دلمه باغچه بیشتر بدانید؟!. کافیست بدانید که مساحت کلی بنای این کاخ در حدود 110.000 متر مربع می باشد. در حالی که زمین کلی مجموعه، 250.000 متر مربع است. همچنین کاه دلما باغچه استانبول دارای 6 حمام خاص ترک، 285 اتاق و 43 سرسرا می باشد. همچنین یک چلچراغ بزرگ و باشکوه 26 متری با 4 تن وزن در این کاخ آویزان می باشد.
مکان: استانبول، منطقه بشیکتاش، جاده دولماباغچه
کاخ بیلربی استانبول ؛ تمام جلال و جبروت در یک نگاه
کاخ بیلربی یکی دیگر از بناهای جذاب و از جاذبه های گردشگری استانبول محسوب میشود. کاخ بیلربی با فرمان سلطان عبدالعزیز عثمانی و توسط معمار چیره دست ترک «سرکیس بالیان» در قرن 19 طراحی شده است. این کاخ به تنگه بسفر (مرز بین اروپا و آسیا) نزدیک می باشد. به همین دلیل به عنوان تفرجگاه تابستانهی بسیاری از پادشاهان عثمانی مورد استفاده قرار می گرفته است. همچنین به دلیل جلال و شکوه وصف ناپذیر قصر بیلربی، این کاخ میزبان بسیاری از پادشاهان و چهره های معروف ترکیه در اواخر عمرشان بوده است. البته مهمانان خارجی و عالیرتبهی دربار عثمانی نیز گاهاَ در قصر بیلربی اقامت می کردند.
ساعات بازدید کاخ بیلربی استانبول: همه روزه (غیر از دوشنبه و پنجشنبه) ؛ 9 صبح الی 4:30 عصر
معماری کاخ بیلربی استانبول
در رابطه با معماری زیبای کاخ بیلربی میتوان به نکات زیر اشاره نمود:
- معماری کاخ بیلربی ترکیبی از ساختار معماری ترکی – شرقی بوده که با آرایه های کلاسیک غربی همراه شده است.
- در کنار معماری و لوازم دکوراسیونی شکوهمند، استفاده از گیاهان خاصی همچون گل مگنولیا زیبایی ویژه ای را برای کاخ بیلربی استانبول بوجود آورده است.
- وجود دو متریال، بیشتر از دیگر مصالح ساختمانی جلب توجه می کند. یکی «سنگ های مرمر سفید» در نما و فضاهای داخلی؛ و دیگری استفاده از «نی حصیری» در سقف های کاخ بیلربی!
- همه چیز در دکوراسیون داخلی قصر بیلربی باشکوه است؛ همــــــــه چیز. از لوسترها و فرشها و پرده های سلطنتی گرفته… تا لوازم چینی دکوراتیو، گلدان ها، میزها و البته سرستون ها.
- تزئینات گچبری و آرایه های معماری سقف ها در کاخ بیلربی بسیار بسیار زیبا و هیجان انگیز است. مطمئناَ شما نیز به هنگام ورود به سالن های پذیرایی این قصر، نمیتوانید از میخکوب شدن به سقف ها و دیواره ها دست بردارید!
- سه ورودی اصلی، حس دعوت کنندگی را به داخل کاخ بیلربی استانبول برای تمامی گردشگران به وجود میآورد. پس از ورود به درون قصر، شما با 6 سالن پذیرایی مواجه میشوید که یکی از یکی زیباتر و شکوهمندتر هستند.
- علاوه بر تمامی تزئینات معماری باشکوه کاخ بیلربی، وجود چند حوض و فواره در درون سالنهای پذیرایی قصر، حس زندگی و خنکای عجیبی را برای بازدید کنندگان بوجود میآورد.
همچنین بد نیست بدانید که مجموعاَ 32 اتاق و سالن پذیرایی، در این قصر طراحی شده است.
مسجد سلیمانیه استانبول؛ شکوهی تمام نشدنی!
مسجد سلیمانیه به دستور سلطان سلیمان در سال 1550 میلادی ساخته شده است. این مسجد با گنبد و چهار مناره بلندش همچون تاجی بر روی یکی از هفت تپه ی استانبول واقع شده است. این مسجد توسط معمار مشهور دوره عثمانی به نام معمار سینان ساخته شده است. ارتفاع گنبد این مسجد 53 متر می باشد که به دلیل تناسب و هماهنگی و یکپارچکی در طراحی قابل توجه می باشد. آرامگاه سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان در محوطه باغ این مسجد می باشد.
مسجد سلیمانیه چه به لحاظ رنگبندی، چه به لحاظ همنشینی باشکوه گنبدها و مناره ها در کنار هم و چه به لحاظ طراحی فضای داخلی، خاص و جذاب است. جزئیات در طراحی مسجد سلیمانیه روی عدد بینهایت قرار دارد!!. یعنی سانت به سانت این مسجد، پر از نکات جالب توجه و ارزشمند است. همچنین وجود انواع گنبدهای ریز و درشت و نیم گنبدهای جذاب، معماری مسجد سلیمانیه را بیش از پیش دوست داشتنی نموده است.
البته زمانی که متوجه شویم معمار مسجد سلیمانیه، همان معمار معروف دربار عثمانی «سینان» است، دیگر جای هیچ تعجبی از این همه شکوه و عظمت باقی نمی ماند. دیگر نکتهی قابل توجه این بنا، وجود خط آسمان های متعدد و چشم نواز است. به طوریکه از هر سمتی هم که به استانبول نگاه کنیم، مسجد سلیمانیه با خطوط متنوع و چشم نواز خود، آسمان شهر را شکافته است. این مسجد دارای فضاهای متعدد همچون: حمام، رستوران، آشپزخانه، بیمارستان، مدرسه آموزش دینی (فقه)، حجره های آموزش طب، دبستان، کاروانسرا، اصطبل، اقامتگاه، شبستان، سرسرا و … می باشد.
قلعه روملی حصار
ساخت قلعه روملی حصار، حکایت جالب مربوط به خود را دارد. سلطان محمد برای تصرف این شهر از چنک رومیان، به ساخت قلعه روملی حصار (حدفاصل سالهای 1451- 1452) استانبول اقدام نمود. از همین رو اسم آن به «قلعهی قلمروی رومیان» نیز معروف است. قلعه ای که امروزه به یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری ترکیه تبدیل شده است. نکتهی جالب اینجاست که به سبب حساسیت استراتژیکی و نظامی این منطقه از شهر (قطع ارتباط رومیان برای دریافت کمک)، ساخت قلعه روملی حصار فقط و فقط 4 ماه به طول انجامید!!
از همین رو، روملی حصار را میتوان یک قلعه نظامی محسوب نمود. بنایی که در ساحل اروپایی استانبول جای گرفته و به عنوان نگینی از قدرت امپراطوری عثمانی در قسطنطنیه (استانبول امروزی) شناخته میشود. در واقع پس از موفقیت در این جنگ و به کمک قلعه مستحکم روملی حصار، عثمانی ها وارد این شهر شده و نام آن را به استانبول (شهر اسلام) تغییر دادند.
معماری قلعه روملی حصار
قلعه روملی حصار دارای تنوع های آرایه ای گسترده و معماری جالب توجهی است. بطوریکه خود قلعه روملی، از 3 برج اصلی و یک برج کوچکتر تشکیل شده است. یکی از این 3 برج اصلی، برج خلیل پاشا است که در مرکز قلعه روملی حصار جای گرفته است. با دیوارهای بسیار ضخیم 6.5 متری و 22 متر ارتفاع!. برج خلیل پاشا دارای 9 طبقه بوده و به لحاظ طراحی، بر اساس شکل یک منشور 12 ضلعی ساخته شده است.
برج ساریسا پاشا (sarica Pasha) دیگر برج اصلی قلعه روملی حصار و به شکل یک استوانهی 28 متری است. ساریشا پاشا نیز 9 طبقه ای بوده و دارای دیوارهایی به ضخامت 7 متر است. این برج شمالی که قطری برابر با 23.5 متر دارد، به برج سلطان فاتح نیز معروف است. و در نهایت به بخش جنوبی قلعه خواهیم رسید برج زغانوس پاشا در این سمت قلعه، قد علم کرده است که با 21 متر ارتفاع و 5.7 متر ضخامت دیواره، کوچکترین برج در میان برج های سه گانهی قلعه روملی حصار محسوب میشود.
البته این 3 برج اصلی توسط 13 پناهگاه دیدبانی به یکدیگر متصل میشوند. تنوع معماری قلعه روملی حصار حتی در میان سنگرهای دیدبانی نیز به خوبی دیده میشود. بطوریکه 6 سنگر به شکل استوانه، 4 پناهگاه دیدبانی به شکل 4 ضلعی و 6 سنگر دیگر نیز به صورت منشوری طراحی شده است. بنابراین بی دلیل نیست که قلعه روملی حصار در میان جاذبه های گردشگری استانبول از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و میتواند چشمان هر مخاطبی را به خود میخکوب کند!
بازدید از قلعه روملی حصار: هر روز (به استثنای چهارشنبه)؛ از ساعت 9 صبح تا 5 عصر
قلعه یدیکوله استانبول؛ مخوف و ترسناک
نام قلعه یدیکوله همواره با ترس، وحشت و زندان های سیاهچاله ای گره خورده است. شاید نیاز باشد بدانید که کومنوس، سلطان عثمان دوم، کینگ جورجیا، کنستانتین برانکووانو و ده ها چهرهی سرشناس دیگر همگی از جمله زندانیان قلعه یدیکوله استانبول محسوب میشوند. قلعه یدکوله یا یدیکول، با دستور سلطان مفتح دوم و با اضفه سازی سه برج به دیوارهای بیزانسی سابق، به شکل امروزی خود در آمده است. بیش از 120 سال است که قلعه یدیکوله به عنوان موزه، در معرض بازدید عموم قرار دارد. و به عنوان یکی از مخوف ترین جاذبه های گردشگری استانبول شناخته میشود.
مهمترین بخش قلعه یدیکوله را شاید بتوان «دروازه طلایی» آن (Porta Aurea) معرفی نمود. دروازه طلایی پیش از ساخت قلعه و به عنوان یک طاق پیروزی ساخته شده بود. طاقی که به عنوان یک ورودی باشکوه و با درهای ساخته شده از طلا، میزبان ورود پیروزمندانهی بسیاری از پادشاهان رومی بوده است. قلعه یدیکوله استانبول با نام هفت برج نیز شناخته میشود و یکی از جذابترین جاذبه های گردشگری استانبول میباشد. چرا که در ابتدا دارای 4 برج بود و بعدها سلطان فاتح، سه برج دیگر را به این قلعه اضافه نمود.
با افزایش تعداد برجها، از قلعه یدیکول به عنوان خزانه داری و زندان هم استفاده میشد. البته در پشت پردهی حکایات مخوفی که از سیاهچاله های بدون بازگشت قلعه یدکول روایت میشود، داستانهای خیالی جالبی نیز از این قلعه دهان به دهان چرخیده است. مثلاَ این داستان از قدیم وجود دارد که در زمان ورود ارتش عثمانی به استانبول، فرشتهی نگهبانی ظاهر میشود و کنستانتین رومی را به مجسمه ای مرمرین تبدیل می کند. و نهایتاَ مجسمهی کنستانتین توسط فرشته نگهبان، برای همیشه در زیر دروازه طلایی قلعه یدیکوله پنهان شده است!!
جاذبه های دیدنی استانبول
در ادامه به معرفی برخی دیگر از جاذبه های دیدنی استانبول می پردازیم. چنانچه به دنبال شناخت استانبول به منطور خرید خانه و یا اقامت موقت هستید، با ما همراه باشید.
به منظور کسب اطلاع از شرایط خرید خانه در استانبول، ازمیر، بدروم، آنتالیا، کوشی آداسی، آنکارا و دیگر شهرهای ترکیه، میتوانید با کارشناسان فنی مجموعه معتبر ناب هاوس تماس حاصل فرمایید. و البته مشاوره تخصصی و رایگان دریافت نمایید.
02188721092 – 09129533282 – 09126147685
برج دختر استانبول؛ میزبان عاشقان ناکام!
یکی از پررمز و رازترین جاذبه های گردشگری استانبول، بنای برج دختر است. اگر تمامی گردشگران در سفر به جزیره کیش، عاشق عکس گرفتن با کشتی یونانی و منظرهی دریا هستند، این داستان در ترکیه نیز با بنای برج دختر استانبول انجام میگیرد. برج دختر درواقع نماد یک جزیرهی کوچک در فاصله 200متری ساحل اسکودار است. و یکه و تنها، میزبان داستانهایی بوده است که امروزه دقیقاَ مشخص نیست کدامشان حقیقی و کدامشان خیالی هستند!
امــــــــــــــــا… اولین افسانه مربوط به جوانی به نام لیندروس است که هرشب برای دیدن معشوقهی خود «هیرو»، به دریا میزد و به سمت برج میرفت. هیرو راهبهای بود که هرشب با روشن کردن آتش، مسیر را به لیندروس عاشق نشان میداد. از قضا یکی از شبها طوفانی شدید براه میافتد و مسیر آتش تغییر میکند. به همین دلیل لیندروس نیز راه را گم کرده و در نزدیکی تنگه بسفر، برای همیشه به آب دریا فرو میرود!
در افسانه ای دیگر، میگویند باتال قاضی دلباختهی دختر حاکم مسیحی استانبول «تکفور» میشود. بنابراین برای جلوگیری از این عشق، تکفور دستور میدهد که دخترش را در برج دختر استانبول زندانی کنند. و نهایتاَ باتال قاضی با عدهای از همراهانش به سمت این جزیرهی کوچک حمله کرده و دختر پادشاه را بدست میآورد.
البته این پایان داستانهای عجیب مربوط به برج دختر نیست!!. بلکه افسانه قدیمی دیگری نیز همواره در کوچه بازارهای استانبول روایت میشود که میگوید: پادشاهی از طریق پیشگوهای خود مطلع میشود که دخترش بر اثر نیش مار میمیرد. به همین خاطر دختر پادشاه را به برج دختر میبرند تا از نیش مار در امان بماند. اما سرانجام یک مار سمی در یک سبد میوه پنهان شده و به درون برج دختر استانبول وارد میشود…!
معماری برج دختر استانبول
برج دختر استانبول دارای معماری چندان خاصی نمی باشد و بدنهی آن از بتن است. با احتساب میلهی فلزی قرار گرفته بر سقف بنا، قلعه دختر دارای 24 متر ارتفاع است. آنچه که برج دختر استانبول را بیش از پیش جذاب می کند، نورپردازی های زیبای بنا در شب است که با پس زمینهی آبهای دریا، نمای بسیار جذابی را رقم میزند. در حال حاضر از این بنا به عنوان یک موزه جذاب در طبقات بالا استفاده میشود. همچنین یک رستوران در طبقه زیرین این بنا قرار گرفته است.
البته در گذر زمان از برج دختر به منظور کاربریهای مختلفی همچون: مرکز اخذ مالیات کشتیهای تجاری، استحکامات نظامی، برج دیدبانی، مرکز درمانی مبتلایان به وبا، مرکز رادیویی وزارت دفاع و فانوس دریایی استفاده شده است. بنای اولیه با هجوم لشکر عثمانی به قسطنطنیه ویران شد. سپس یک المان چوبی به جای آن بنا شد که آن هم در یک آتش سوزی ویران شد. و سپس در حدود سال 1720 میلادی، بنای فعلی برج دختر طراحی و ساخته شد.
ساعات بازدید برج دختر استانبول: همه روزه از 9:15 صبح تا 18:45 عصر. (شنبهها و یکشنبهها یک تایم بازدید اضافه از ساعت 20: 5 تا 00:30 بامداد نیز وجود دارد).
کلیسای چورا
کلیسای چورا در ابتدا به منظور کلیسای بیزانسی ساخته شده بود و بعدها تبدیل به مسجد شد. این بنا اکنون به عنوان موزه در معرض دیدم عموم و گردشگران قرار دارد. و بدون شک یکی از جذاب ترین نقاط دیدنی استانبول بحساب می آید. بخش هایی از این کلیسا در سال 400 میلادی ساخته شده است ولی ساختمان کنونی که وجود دارد در سال 1500 میلادی ساخته شده است. در ساخت کلیسای چورا، از موزاییک های شگفت آور به سبک بیزانسی استفاده شده است. موزاییک هایی که متعلق به قرن 14 میلادی می باشد و یک تنه شهرت جهانی را برای این کلیسا به ارمغان آورده است!
جالب است بدانید که:
چورا در زبان یونانی به معنی “کشور” است و این کلیسای زیبا (که در ابتدا کلیسای مقدس ناجی چورا نامیده می شد) درست در خارج از دیوارهای قدیمی شهر قسطنطنیه واقع شده است. کلیسای اولیه چورا احتمالاً در قرن پنجم در اینجا ساخته شده است؛ اما آنچه اکنون می بینید ششمین بازسازی ساختمان است. زیرا کلیسا چورا در قرن 9 به طور کامل تخریب شد و از قرن 11 تا 14 چندین بازسازی بر روی آن صورت گرفت.
این کلیسا به دلیل داشتن موزاییک های افسانه ای و پر جنب و جوش، شبستان جذاب، نقاشیهای دیواری خاص و متعدد، حالت عرفانی درون بنا، گنبدهای موزون و…، به شهرتب جهانی رسیده است. این نقاشی های حیرت انگیز از هنر بیزانس طیف گسترده ای از مضامین را شامل می شود؛ از شجره نامه مسیح گرفته تا داستان های عهد جدید.
آدرس کلیسا چورا: منطقه ادیرنه – کوچه مسجد کاریه
مسجد رستم پاشا
در سال 1561 میلادی به دستور رستم پاشا مسجدی زیبا در یکی از شلوغ ترین نقاط شهر توسط معمار سینان بنا شد. به همین دلیل فضای مسجد رستم پاشا در مقایسه با سایر مساجد تاریخی استانبول کوچکتر است و در زیر آن مغازه هایی ساخته شده است. نمای بیرونی این مسجد چشم انداز جذابی ندارد؛ ولی در عوض دکوراسیون داخلی آن بی نظیر است.
از زیباییهای چشمگیر مسجد میتوان به نقشهای فراوان گلهای میخک، مینا، لاله، زنبق، رز و… اشاره کرد. کاشیکاری این مسجد و شکل ستونهای آن از ویژگیهای خاص مسجد رستم پاشا است که آن را جزء جاذبه های گردشگری استانبول قرار داده است. در کاشی کاری فضاهای داخلی مسجد رستم پاشا، به مانند مسجد احمد سلطان از کاشی های آیزنیک آبی استفاده شده است.
برج گالاتا
برج گالاتا بعنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری استانبول، تقریبا از هر قسمت شهر قابل مشاهده است. این برج همچنین به عنوان یکی از مهمترین نمادهای شهر شناخته میشود و عکس آن بر روی کارت پستالهای متفاوتی چاپ میشود. برج گالاتا با ارتفاع 67 متری بر فراز تپه ای مشرف به تنگه بسفر قرار گرفته است.
جالب است بدانید که برج گالاتا در سال 1348 میلادی بنا شد و در ابتدا، با نام مسیح در دوران بیزانس شناخته میشد. از اهمیت برج گالاتا همین بس که بدانید که در زمان ساخت، بلندترین بنای شهر استانبول به حساب می آمد و حتی برای مدتی به عنوان برج نگهبانی و دیدبانی مورد استفاده قرار می گرفت. همچنین در برهه ای به عنوان یک رصد خانه، زیر نظر «تقی الدین منجم» تغییر کاربری داد. با گذشت زمان، این برج دوباره به فعالیت های دیدبانی خود بازگشت. چرا که به عنوان برج نظارت بر حمل و نقل کشتی های نظامی و تجاری انتخاب شد.
برای ورد به این برج، ابتدا نیاز است که خود را به محله بی اوغلو برسانید. سپس دوربینتان را آماده کنید و مستقیم به طبقه آخر برج بروید. حالا از فراز برج گالاتا، با یک چشم انداز دیدنی از کل شهر استانبول روبرو هستید!
تنگه بسفر؛ مرکز تمام زیبایی های استانبول!
تنگه بسفر به عنوان شاهراه استانبول شناخته میشود. شاهراهی که در استانبول ترکیه، آسیا را از اروپا و دریای مرمره را از دریای سیاه جدا می کند. اهمیت تنگه بسفر آنجایی بیشتر میشود که بدانید از برج گالاتا و بیلربی و قلعه روملی حصار و برج دختر گرفته تـــــــــــــا بسیاری از جزایر و مناطق بینظیر، همه و همه دور تنگه بسفر جمع شده اند و گویی میخواهند برای همیشه از نگاه به زیبایی های باریکترین تنگهی جهان سیراب شوند. در صورت مستقیم فرض کردن مسیر، طول تنگه بسفر به 32 کیلومتر می رسد. البته کمترین فاصلهی بین دو بخش اروپایی و آسیایی در این تنگه، تنها 700 متر است. یعنی میتوانید در آسیا یک ساندویچ سفارش دهید؛ و چند دقیقه بعد همان ساندویچ را در اروپا بخورید!
البته پیشنهاد میکنیم که برای دیدن تنگه بسفر، ساعات شبانه را انتخاب کنید. تا مات و متحیر زیبایی های استانبول در شبهای نورانی شوید؛ شهری که گویی همیشه بیدار است. مطمئناَ با سوار شدن در کشتی های تفریحی کروز و عبور از پلهای نورانی و بناهای حیرت انگیز پیرامون، نام تگنه بسفر را در صدر جذابترین جاذبه های گردشگری استانبول قرار خواهید داد.
پل تنگه بسفر نیز یکی از دیدنی ترین اماکن جهان می باشد که روزانه بیش از 220 هزار رفت و آمد بر روی آن انجام میشود. پل بسفر تماماَ از فولاد و به صورت معلق ساخته شده است. این پل جذاب بیش از 1.5 کیلومتر طول دارد و بخش اروپایی استانبول را به بخش آسیایی آن متصل میکند. اگر از ما میشنوید، هر گردشگری حداقل یکبار بایستی عبور از این پل جذاب را با چشم انداز دریای بیکران تجربه کند!
مسجد اورتاکوی استانبول؛ همانند نگینی درخشنده
با وجود مسجد اورتاکوی جذاب و صدها مورد دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول، به راستی سفر به استانبول را میتوان سفر به شهر رویایی عکسهای یادگاری تشبیه نمود. مسجد اورتاکوی در حد فاصل سالهای 1854 – 1856 و به دستور سلطان عبدالمجید اول عثمانی ساخته شد. دلیل نامگذاری این مسجد زیبا به نام اورتاکوی، قرار گرفتن آن در اسکله ای به همین نام است.
از تمام زیبایی های معماری مسجد اورتاکوی استانبول هم که بگذریم، قرار گرفتن این بنا در چند متری آبهای نیلگون تنگه بسفر موجب شده است که مسجد اورتاکوی با جذابیت و صلابت بیشتری به چشم گردشگران بیاید.
ساعات بازدید از مسجد اورتاکوی استانبول: همهی ساعات (به جز اذان و زمان اقامهی نماز جماعت) – رایگان
معماری مسجد اورتاکوی
معماری مسجد اورتاکوی استانبول شاید به مانند دیگر مساجد ترکیه دارای صلابت حجمی نباشد. اما به واسطهی تزئینات بی نظیر، استفاده از سنگهای مرمر سلطنتی و ساختار خاص نئوباروک، محال ممکن است که در کنار این مسجد قرار بگیرید و عکسی به یادگار با آن نیندازید!
نکتهی جالب اینجاست که همان معماران معروفی که کاخ دلمه باغچه استانبول را ساخته اند، مأمور طراحی مسجد اورتاکوی نیز شدند. یعنی گربت امیرا بلیان و پسرش نیکوگوس بالیان ارمنی. این مسجد با آرایههای جذاب و پرتعداد در نما و دو منارهی تک شرفهای، خودنمایی جالب توجهی دارد. این در حالیست که اکثر مساجد دوره عثمانی در استانبول امروزی، با 4 و یا تعداد بیشتری مناره طراحی می شدند.
به هنگام ورود به درون مسجد اورتاکوی استانبول، با چندین ویژگی جذاب روبرو خواهید داشت:
- دیوارها و سقف، مملو از گچبری ها و تزئینات معماری میخکوب کننده است.
- یک محراب زیبا نیز با ترکیبی از سنگ مرمر سفید و گچبریهای فراوان، شدیداَ جلب توجه می کند.
- همچنین وجود دو ردیف پنجره های هلالی شکل و با فریم های نسبتاَ ساده، موجب شده است که فضای داخلی مسجد اورتاکوی استانبول همواره لبالب از نور طبیعی باشد. آن هم با یک پس زمینهی تماماَ سفید و جذاب.
- 9 لوستر بزرگ و زیبا نیز در فضای داخلی مسجد خودنمایی میکنند. لوسترهایی که در چندین مرحله بازسازی، به مسجد اورتاکوی اضافه شده اند.
تمامی این بازسازی ها در راستای حفظ و افزایش جاذبه های گردشگری در استانبول انجام شده است. تصمیماتی که شدیداَ ثمربخش بوده است و سالانه چندین میلیون گردشگر در ترکیه حضور پیدا می کنند.
آب انبار باسیلیکا
اولین حس هر گردشگری در بازدید از آب انبار باسیلیکا چیست؟! بدون شک حیرت، شگفتی، هیجان و حتی شاید ترس!!
آب انبار باسیلیکا در قرن ششم میلادی و به دستور ژوستین یکم، جهت تامین آب مورد نیاز مردم استانبول ساخته شد. البته برخی معتقدند که این بنا به دستور کنستانیتن آغاز شده و در دوره ژوستین به پایان رسید. هرچه که هست، آب انبار باسیلیکا با طاق ها و ستون های زیبایی که دارد، معماری بی نظیری را به نمایش می گذارد. سرستون های عجیب این مجموعه، میتواند حسابی میخکوبتان کرده و حس له شدن صورتهایی در زیر ستونها را، به شما نیز انتقال پیدا کند. این پایه ستونها که در گوشه شمال غربی آب انبار باسیلیکا قرار دارند، به سنگ های مدوسا شهرت پیدا کرده اند و مربوط به معماری دوره بیزانس میباشد.
آب انبار باسیلیکا یکی از شگفت انگیزترین جاذبه های گردشگری استانبول میباشد. این بنا در کنار مسجد سلطان احمد قرار گرفته و با در اختیار داشتن سالن زیرزمینی عظیم، همانند کاخی باعظمت است که توسط 336 ستون در 12 ردیف، استوار می باشد. البته نباید از حق گذشت که نورپردازی های ساده، هوشمندانه و جذاب این بنا نیز در به رخ کشیدن عظمت آن، بی تأثیر نبوده است.
بد نیست بدانید که هریک از ستون های باشکوه این مجموعه 9 متر ارتفاع دارد. به علاوه باید گفت که وجود دیوارهایی با 5 متر ضخامت، نشان از اهمیت این آب انبار برای پادشاهان رومی میدهد. تا حدی که دیوارهایی به قدرت یک قلعه نظامی برایش ساخته اند!
آدرس: منطقه سلطان احمد، جاده یرباتان ؛ ساعات بازدید آب انبار باسیلیکا: از 9 صبح تا 17:30 عصر
مناطق توریستی استانبول
در ادامه به معرفی برخی دیگر از مناطق توریستی استانبول می پردازیم تا چنانچه شما در عزیمت و یا خرید خانه در استانبول شک دارید شک تان برطرف شود.
جهت کسب آگاهی از بروزترین قیمتها و دریافت شرایط خرید خانه در استانبول، ازمیر، بدروم، آنتالیا، کوشی آداسی، آنکارا و دیگر شهرهای ترکیه، میتوانید با مشاوران شرکت ناب هاوس تماس حاصل فرمایید. و البته مشاوره تخصصی و رایگان دریافت نمایید.
02188721092 – 09129533282 – 09126147685
حمام تاریخی خرم سلطان
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول، حمام خرم سلطان است. این حمام تاریخی و بسیار زیبا در منطقهی فاتح استانبول قرار گرفته است. قدمت این حمام به قرن شانزدهم میلادی و دوران حکومت سلطان سلیمان باز می گردد. این حمام به دستور خرم سلطان (ملکه پادشاه عثمانی) در میان دو مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی بنا شده است. به همین دلیل نام خرم سلطان را بر روی آن می گذارند.
معماری و ساخت این مسجد توسط معمار سنان معروف انجام شده است. فردی که معمار دو مسجد «ایاصوفیه» و «سلیمانیه» نیز می باشد. معماری این حمام به شکل آیینه ای و قرینه قسمت زنانه و مردانه می باشد که در آن زمان رواج نداشته است. در این حمام علاوه بر تماشای معماری و زیبایی های کم نظیر، می توانید به سبک سنتی ترک ها استحمام کنید.
بنابراین حمام خرم سلطان یکی از معدود بناهای تاریخی است که همچنان فعالیت های سنگین کسب و کار در آن انجام میگیرد. حمام خرم سلطان دارای بخش های متفاوتی است که در هر قسمت از آن خدمات متفاوتی ارائه می شود. وجود کافه رستوران در محل حمام نیز می تواند جای مناسبی برای استراحت و صرف غذاهای ترکی باشد.
میدان هیپودرم
یکی از توریستی ترین نقاط پایتخت تجاری ترکیه، میدان هیپودرم یا میدان سلطان احمد می باشد. این میدان در قلب منطقه تاریخی استانبول قرار گرفته است. جالب است بدانید در دوران امپراطوری روم، مکانی برای برگزاری مسابقات اسب سواری و ارابه رانی بوده است. البته امروزه بخش های کمی از آن باقی مانده است؛ اما همچنان جالب توجه است. چرا که در میدان هیپودرم، بنای ستون مانندی وجود دارد که 20 متر ارتفاع دارد و با نقش و نگارهای مصری تزئین شده است. همچنین ستون مار هم که از دلفی به این میدان آورده شده است، جزء دیدنی های جذاب میدان هیپودرم است.
هیپودروم باستان توسط سپتیمیوس سیوروس در سال 203 میلادی آغاز شد. و توسط کنستانتین بزرگ در سال 330 میلادی تکمیل شد. بنابراین بهتر است سکوت این روزهای میدان هیپودروم را باور نکنید. چرا که روزگاری، این میدان مرکز زندگی عمومی بیزانس و صحنه بازیهای پر زرق و برق و مسابقات ارابه و درگیری های جناحی بوده است. امروزه ، به جز بخش کوچکی از دیوارهای گالری در ضلع جنوبی، چیزهای زیادی از هیپودروم برای دیدن باقی نمانده است. اما پارک آت میدانی که اکنون در این محل قرار دارد ، بناهای مختلفی را در خود جای داده است.
به طور کلی شاید جذابیت میدان هیپودرم کمتر از دیگر جاذبه های هیجان انگیز استانبول باشد. اما باید توجه داشت که همین میدان نیز سوژهی عکاسی صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی می باشد.
جهت خرید خانه در ترکیه و یا دریافت مشاوره رایگان شما می توانید با شماره های 02188879479 و 02188876714 تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ناب هاوس همه روزه آماده پاسخگویی به شما هموطنان عزیز می باشند.
موزه باستان شناسی استانبول
با گذر از کاخ توپکاپی، این مجموعه مهم یعنی موزه باستان شناسی استانبول، مجموعه ای خیره کننده از آثار تاریخی ترکیه و سراسر خاورمیانه را گرد هم آورده است. آثاری که دربارهی چگونگی ورودشان به ترکیه جای بحث زیادی وجود دارد!!. اما در حقیقت گسترهی وسیعی از تاریخ این منطقه را در بر می گیرد. در این مجموعه سه بخش مجزا وجود دارد که هر یک از آنها قابل بازدید هستند:
- موزه شرق باستان
- موزه اصلی باستان شناسی
- و البته غرفه کاشی کاری محمد فاتح؛ که مجموعه ای خیره کننده از هنر سرامیک عثمانی و منطقه را در خود جای داده است.
درواقع تا دلتان بخواهد در موزه باستان شناسی استانبول، آثار شگفت انگیز به نمایش گذاشته شده است. پیشنهاد میکنیم بخش جالب نمایشگاه “Istanbul Through the Ages” در موزه اصلی باستان شناسی را از دست ندهید.
آدرس: عثمان حمدی بی یوكوسو سوكاك، پارک گلخانه
بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول است؛ بخصوص برای بانوان. این بازار که به زبان ترکی استانبولی “کاپالی چارشی” خوانده می شود و به معنی بازار سرپوشیده است، در یک مایلی غرب مسجد سلطان احمد واقع شده است. همچنین باید گفت که بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین مراکز خرید سرپوشیده دنیا به حساب می آید. این بازار بزرگ به دستور سلطان محمد در قرن 15 میلادی ساخته شده است.
نتایج جالب بسیاری از نظرسنجی های معتبر نشان داده است که:
گردشگران به همان اندازه که از دیدن آثار تاریخی و طبیعی استانبول لذت برده اند، از دیدن بازار بزرگ استانبول نیز هیجان زده شده اند. این بازار سرپوشیده عظیم در واقع اولین مرکز خرید در جهان به حساب می آید که یک محله کامل از شهر را احاطه کرده است!!!. این بازار با دیوارهای ضخیم خود، بین مسجد Nure Osmaniye و مسجدBeyazit قرار گرفته است. پس اگر به دنبال بازدید از جاذبههای گردشگری استانبول هستید، حتما به کاپالی چارشی سر بزنید.
ورودی بازار از طریق یکی از 11 دروازه ای است که پر از پیچ و خم و راهروهای طاقدار میباشد. البته این پیچ و خم ها توسط مغازه ها و دکه هایی احاطه شده است. مغازه هایی که هر سوغاتی را می توانید در آنها گیر بیاورید. صنوف مختلف هنوز عمدتا در بخشهای خاصی (راسته) تفکیک شده اند و این مسئله گشت و گذار را آسانتر میکند. نزدیک ورودی Divanyolu Caddesi بازار، ستون سوخته (با ارتفاع هنوز 40 متر) قرار گرفته است. تا سال 1105، مجسمه ای برنزی از کنستانتین به جای آن قرار داشت.
بازار ادویه استانبول
بازار ادویه استانبول (Spice Bazaar) محلی است که می توانید به غذای لوکوم (غذای ترکی)، میوه های خشک، مغزها، گیاهان و البته ادویه جات متنوع و تند ترک دسترسی داشته باشید. به هر اندازه ای که بخواهید!
بیشتر هزینه های ساخت بازار ادویه، حاصل مالیاتی بود که دولت عثمانی از محصولات ساخت مصر می گرفت. به همین دلیل نام آن در ترکی، (Misir Çarsisi) به معنی “بازار مصر” است. در بعضی از ساعات روز، این بازار مملو از گروههای تور بزرگی است که از کشتی های تفریحی پیاده شده اند. برای یک گشت و گذار راحت، سعی کنید قبل از ساعت 11 صبح یا بعد از 4 بعد از ظهر به بازار ادویه بیایید.
درست در مجاورت ورودی اصلی بازار ادویه، بنای باشکوه «yeni camii» (مسجد جدید) قرار دارد. بنایی که کار ساخت آن در سال 1615 شروع و در سال 1663 به پایان رسید. پیشنهاد میشود حتماَ نگاهی به داخل مسجد جدید بیندازید. چرا که فضای داخلی آن با کاشی کاری فوق العاده و استفاده از برگهای طلایی تزئین شده است.
آدرس بازار ادویه استانبول: امینونو، میدان ینی جامع
به منظور کسب اطلاع از شرایط خرید خانه در ازمیر، استانبول، بدروم، آنتالیا، کوشی آداسی، آنکارا و دیگر شهرهای ترکیه، میتوانید با کارشناسان فنی مجموعه معتبر ناب هاوس تماس حاصل فرمایید. و البته مشاوره تخصصی و رایگان دریافت نمایید.
02188721092 – 09129533282 – 09126147685
ضمن تشکر از مطالب خوب شما
مزایای خرید آپارتمان لوکس در شهر استانبول در یک منطقه ایده آل را برام توضیح بدین ؟ و آیا این سرمایه گذاری در استانبول در سالهای آتی ارزش افزوده را هم به همراه خواهد داشت؟ چرا بیشتر مردم شهر استانبول را برای اقامت ترجیح میدن؟ و چرا اکثر ایرانی ها ترجیح میدن در منطقه اروپایی استانبول ملک خریداری کنن؟
لطفا توضیحات کامل و منطقی باشه تا دقیقا بتونم برنامه ریزی انجام بدهم.ممنون
سلام و درود بر شما
در حالت کلی در تمام نقاط دنیا خرید ملک در منطقه خوب و ایده آل یک سری مزایایی داره که شهر استانبول نیز از این مزایا مستثنی نیست، مناطق خوب در شهر استانبول دارای بافت و فرهنگ با مردم نجیب بوده و رفت و آمد و زندگی در این مکانها موجب ارزش افزوده در هز سال و دوره می گردد ولی در مناطق ضعیفتر این افزایش قیمت محسوس نخواهد بود،
بله قطعا سرمایه گذاری ذر این مناطق به عل شروع پروژه های جدید و امکانات و تجهیزات آن منطقه افزایش خواهد داشت، علت افزایش تقاضا برای خرید ملک در استانبول فضای کار برای ایرانیان بوده که برای تمامی طیف ها کار و تجارت وجود دارد و از طرفی استانبول یکی از 5 شهر زیبای دنیاست که هم جاذبه توریستی و هم پتانسیل سرمایه گذاری دارد،
به نظر من این سوال شما با واقعیت و عمل همخوانی ندارد چون متقاضیان خرید ملک در استانبول تمایل به خرید در منطقه آسیایی استانبول نیز هستند و قسمت آسیایی استانبول نیز دارای جاذبه ها و ویژگی های منحصر به فردی هست.